Je haalt 's ochtends kip uit de vriezer om die alvast te ontdooien voor het avondeten, maar krijgt 's middags ineens zin om Chinees te halen. En die kip? Nóóit opnieuw invriezen, is velen van ons van huis uit aangeleerd. Maar dat is een mythe, als we de Amerikaanse voedselveiligheid- en inspectiedienst mogen geloven. Dat schrijven De Morgen en de Volkskrant. De Britse voedselveiligheidsautoriteit maakte het publiek er vorig jaar al op attent. Het is wel zo dat de smaakkwaliteit achteruit gaat.
De Morgen - Ontdooid eten opnieuw invriezen? Dat kan prima, meent de Amerikaanse voedselinspectie
Lees ook
- 9 Diepvriesnorm overdreven koud en sinds 1930 niet meer aangepast 1 dec 2023
- 0 Koraalrif herstellen met ingevroren koraallarven 22 dec 2022
-
0
+Doe preventief gezond, maak een tijdreis door je eigen darmkanaal mogelijk 27 jul 2022
- 1 Koel tegen voedselverspilling 12 feb 2020
-
6
+Vermoeden nieuwe productie van CFK’s klap in gezicht van de wereldorde 20 mei 2018