Heineken opent zaterdag voor vier dagen pop-upbakkerij The Heineken Bakery aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Meester-boulanger Mark Plaating bakt hier brood met de door Heineken in de 19e eeuw speciaal voor de Heinekenbieren ontwikkelde A-gist. Deze gist wordt ook voor het alcoholvrije Heineken 0.0 gebruikt. Bijzonder aan de biergist is dat deze "een stuk trager op gang komt" dan gewone bakkersgist. Daardoor geeft de gist veel smaak aan het brood. Dat meldt Het Parool.
Parool - Heineken gaat brood bakken van eigen biergist - Stadsgids - PAROOL
Lees ook
Lange wachtrijen voor de deur van de pop-up bakkerij hebben bierbrouwer Heineken doen besluiten de deuren ook woensdag 22 maart te openen van 11.00 tot 18.00 uur, meldt de brouwer in een persbericht. Meester Boulanger Mark Plaating: “Ik ben ontzettend verrast door het succes. Heineken fans uit het hele land komen speciaal naar Amsterdam om het brood gemaakt met het geheime en unieke ingrediënt van de brouwer - Heineken A-gist - te proeven. Geweldig dat we morgen nog meer liefhebbers kunnen ontvangen in The Heineken Bakery!"