De investeringsmaatschappij van de Zwitserse familie Jacobs voegt zich bij de mogelijke kopers van Grolsch en Peroni. Jacobs Holding, het investeringsvehikel van de familie, zoekt een bestemming voor de naar schatting €2,6 miljard die de holding overhield aan de verkoop van zijn belang in Adecco in 2013. Jacobs Holding heeft behalve cash een 50,1% belang in chocoladeproducent Barry Callebaut in portefeuille.

Met de verkoop van Peroni en Grolsch is naar schatting een bedrag van €2 à 3 miljard gemoeid. AB InBev hoopt binnen enkele weken de transactie af te ronden. Het is vrijwel zeker dat Grolsch en Peroni samen verkocht worden. De twee biermerken staan in de etalage om de voorgenomen overname van bierreus SABMiller door het Leuvense AB InBev acceptabel te maken voor de mededingingsautoriteiten in Europa. Eerder maakten het Japanse Asahi, de Spaanse bierbrouwer Mahou-San Miguel, de investeringsfondsen Bain Capital, PAI en EQT en de Aziatische drankengroep Thai Beverage hun belangstelling kenbaar.

De nieuwe combinatie krijgt waarschijnlijk de naam SAB InBev en heeft straks een internationaal marktaandeel van 30,5%. Op de tweede plaats van grootste bierbrouwers staat Heineken, met een marktaandeel van net geen 10%.
Het Financieele Dagblad - Zwitserse familie Jacobs dingt mee naar Grolsch en Peroni
Reageer
  • Deel
Druk af