Een wrap gevuld met niet meer voor verkoop geschikte groente, de 'Dutchie Dosa', is verkozen tot het beste Groente-Idee van Nederland. De wrap is ontwikkeld door vijf vierdejaarsstudenten Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool.

De Stichting Food for a better life style organiseerde de wedstrijd met als doel mensen meer groente te laten eten. De Dutchie Dosa is gevuld met Oosterse groenten en wordt geserveerd met een mango-chutney dip. "Ons idee is gericht op jongeren omdat uit onderzoek blijkt dat slechts twee procent van de jongeren voldoende groenten eet", zo motiveert studente Suzanne de Groot het product-idee. De naam ‘Dosa’ komt van een Indiase pannenkoek/wrap gemaakt van linzen en rijst; de studenten kozen ‘Dutchie’ vanwege de Nederlandse twist.

dutchie dosa


De wrap moest concurreren met veertig andere ideeën. "Dutchie Dosa heeft volgens ons de meeste impact op de groenteconsumptie", aldus Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU en juryvoorzitter. "Het voldoet aan alle criteria: het voldoet aan de richtlijnen uit de Schijf van Vijf, het is origineel, kan echt leiden tot een extra groentemoment en is een kansrijk product."

Bij de prijs hoort een geldbedrag van 2.000 euro. Daarmee gaan de studenten het product verder ontwikkelen.

Omroepwest - Groentewrap met afgekeurde groenten 'Dutchie Dosa' beste Groente-Idee
Reageer
  • Deel
Druk af