Het eten van meer groente en fruit zorgt voor een geluksgevoel. Mensen die eerst niet of nauwelijks groente en fruit aten en vervolgens acht porties per dag, blijken gelukkiger. Uit nieuw onderzoek zou blijken dat het vergelijkbaar is met het vinden van werk na een periode van werkloosheid. Deze verandering treedt op binnen 24 maanden. Ook bij mensen die al groente en fruit eten, lijkt iedere extra portie - tot een maximum van 8 - het geluksgevoel te vergroten. Volgens de onderzoekers verbetert het eten van groente en fruit vooral ons humeur, maar is dat reeds voldoende reden om het te promoten.
ScienceDaily
Lees ook
-
0
+Frankrijk verbiedt plastic verpakking om groente en fruit 13 okt 2021
-
7
+‘Stop je champignons in’ en andere houdbaarheidstips 5 mrt 2020
- 0 Prachtige poep op groen rantsoen 11 feb 2019
-
0
+Driekwart van de Britten gooit wekelijks groente en fruit weg 3 nov 2017
-
0
+Britse bedrijven beloven meer groente op het bord bij uit eten 25 okt 2017
- 0 Laat je kind spelen met eten 22 feb 2017
- 1 ‘Heffing op junkfood en subsidie op groente en fruit bespaart Australië $3,4 miljard’ 16 feb 2017
-
5
+‘Half Nederland probeert volgens Schijf van Vijf te eten’ 16 feb 2017
- 0 Maaltijdbox voor zwangeren ontwikkeld met steun EZ 6 jan 2017
- 2 Hogere groente- en fruitverkoop door pijlen op vloer super 4 jul 2016