Glutenvrij eten - zonder medische noodzaak - biedt geen gezondheidsvoordelen en kan zelfs tot obesitas leiden. Daarvoor waarschuwen Spaanse onderzoekers die 655 gewone producten vergeleken met 654 glutenvrije varianten. Glutenvrij brood bevat gemiddeld twee keer zoveel vet en twee tot drie keer minder eiwitten dan een gewoon brood. Glutenvrije pasta bevat maar de helft van de eiwitten van gewone pasta. In The Guardian waarschuwen de onderzoekers en andere experts dat een glutenvrij dieet kan bijdragen aan het ontwikkelen van obesitas.
Lees ook
- 1 ‘Glutenvrij dieet geeft groter risico op obesitas’ 14 mei 2017
- 0 ‘Meer zware metalen in bloed door glutenvrij dieet’ 14 feb 2017
- 0 Amerikanen eten vaker glutenvrij, coeliakie blijft stabiel 9 sep 2016
-
6
+‘Glutenvrij eten niet zonder meer gezond’ 18 mei 2016
- 3 Meer glutenvrije babyvoeding door nieuwe richtlijn 15 apr 2016
Nou is glutenvrij brood vaak minder lekker dan gewoon brood, daar ga je dan minder van eten en voila! Probleem van de potentiële obesitas opgelost ;)
Maar even serieus, het artikel gelezen hebbende: het bevat meer vet "dus" je wordt er dikker van, kies producten met minder vet? Het bevat meer calorieën "dus" je wordt er dikker van? Volgens die redenatie kun je het beste witbrood eten, dat bevat minder calorieën dan volkoren namelijk..