Glutenvrij eten - zonder medische noodzaak - biedt geen gezondheidsvoordelen en kan zelfs tot obesitas leiden. Daarvoor waarschuwen Spaanse onderzoekers die 655 gewone producten vergeleken met 654 glutenvrije varianten. Glutenvrij brood bevat gemiddeld twee keer zoveel vet en twee tot drie keer minder eiwitten dan een gewoon brood. Glutenvrije pasta bevat maar de helft van de eiwitten van gewone pasta. In The Guardian waarschuwen de onderzoekers en andere experts dat een glutenvrij dieet kan bijdragen aan het ontwikkelen van obesitas.
The Guardian - Gluten-free diet carries increased obesity risk, warn experts
Lees ook
-
2
+Australische coeliakie-lijders kunnen maar beter niet uit eten gaan 31 mei 2018
-
0
+Hé, het is coeliakie-week! 17 mei 2018
-
1
+‘Glutenvrij dieet geeft groter risico op obesitas’ 14 mei 2017
- 0 Amerikanen eten vaker glutenvrij, coeliakie blijft stabiel 9 sep 2016
-
6
+‘Glutenvrij eten niet zonder meer gezond’ 18 mei 2016
- 0 Gluten in je afwasmiddel - doe mij maar speculaas 19 nov 2015
- 7 ‘Eidooierpil maakt glutenintolerantie onschadelijk’ 23 jul 2015
- 2 McDonald’s glutenvrije hamburgers smaken net als gewone 2 jun 2015
- 4 Glutenvrije verkopen met 63% gestegen in de VS 1 dec 2014
- 14 Overgevoeligheid voor gluten bestaat, een beetje 5 jul 2014
Nou is glutenvrij brood vaak minder lekker dan gewoon brood, daar ga je dan minder van eten en voila! Probleem van de potentiële obesitas opgelost ;)
Maar even serieus, het artikel gelezen hebbende: het bevat meer vet "dus" je wordt er dikker van, kies producten met minder vet? Het bevat meer calorieën "dus" je wordt er dikker van? Volgens die redenatie kun je het beste witbrood eten, dat bevat minder calorieën dan volkoren namelijk..