In het Italiaanse restaurant in New York Enoteca Maria kun je eten zoals je oma het vroeger maakte - en nog steeds maakt. In de keuken van Enoteca Maria staat namelijk iedere avond een Italiaanse nonna achter het fornuis, samen met een grootmoeder met een andere culturele achtergrond. In totaal werken er nu 30 vrouwen in de keuken en één man, die alle pasta’s maakt. De formule werkt goed. Mensen uit New York en ver daarbuiten weten het restaurant te vinden. “Aan het eind van je dag, wil je gewoon bij je oma aanschuiven voor het eten,” verklaart eigenaar Jody Scaravella het succes.
Lees ook
- 0 Ahold Delhaize prikt Amazon in de hielen met FreshDirect 19 nov 2020
-
1
+De bewuste kok en de ecologie 23 okt 2020
-
38
+Klimaatstakingsweek van start, Nederland bescheiden begonnen 20 sep 2019
-
6
+Waarom het zout van tafel verdween in New York 22 mei 2018
-
15
+Kan zo’n gezonde kas voor in of bij stad niet een beetje fraaier? 1 feb 2018
- 0 Kellogg’s opent ontbijtgranen-restaurant in New York 5 jul 2016
- 0 New York: lokaal eten voor iedereen, dankzij de automaat 4 okt 2014
- 110 25 kerncentrales voor stadslandbouw New York 7 mrt 2014
- 0 Bloomberg wil afvalvoedsel composteren 17 jun 2013
- 6 ‘Stadslandbouw meer dan hype en hippigheid’ 13 aug 2012