Baby’s mogen al vanaf 4 maanden vast voedsel eten. Dat schrijft oud-hoogleraar voedingsleer Martijn Katan dit weekend in zijn NRC-column. Standaard luidt het advies kinderen pas na 6 maanden bij te voeden. Dat zou de kans op allergieën verkleinen. Uit studies blijkt volgens Katan juist het tegengestelde; kinderen die eerder in aanraking komen met pinda of ei ontwikkelen minder vaak een allergie. “Melk, tarwe en vis zijn nog onvoldoende onderzocht, maar het zou me verbazen als het daar anders ligt”, zegt een zelfverzekerde Katan. Australië hanteert de door Katan vanuit de krant aan Nederland geadviseerde regel al sinds mei 2016.
NRC - Geef je baby pindakaas
Lees ook
-
2
+Schoonmaakmiddelen gevaarlijker dan microben 7 jul 2021
-
6
+Gebrekkig darmmicrobioom mogelijk oorzaak voedselallergie 26 jun 2019
-
23
+Waarom dat verplichte handje ‘on’-noten? 27 feb 2019
-
6
+Moeder-met-een-missie Jessica Mendels presenteert kinderboek over voedselallergieën 22 jul 2018
-
2
+Pindakaas kan baby helpen tegen pinda-allergie, zegt kinderdokter 29 jan 2018
- 1 Kwart ouders kind met voedselallergie zelf allergisch 14 okt 2016
- 0 Gemiddelde vijfjarige eet jaarlijks ruimschoots eigen gewicht aan suiker 29 aug 2016
- 6 Lidl roept pinda’s en yoghurt terug 1 aug 2016
- 1 ‘Overgewicht te voorspellen bij baby’s van 6 maanden’ 5 apr 2016
- 2 Opvoeden opnieuw uitvinden 6 mei 2013
Interessant. Is dat modern of juist heel traditioneel, vast voedsel vanaf 4 maand? Doen we uets waar de mens op gemaakt is of gaat dit advies er tegenin?
Komen niet alle kinderen vanaf dag èèn in contact met melk?