Het gebruik van insecteneiwit in voedsel voor zowel mensen als dieren is economisch rendabel. Dat was de conclusie tijdens het Westminster Food & Nutrition Forum keynote seminar afgelopen week, aldus FoodManufacture. De Food and Environment Research Agency (FERA) deed een levenscyclusanalyse op insecteneiwitten. Hoogleraar Rick Mumford van de FERA: “Natuurlijk veranderen de grondstofprijzen, dus je kunt slechts een snap shot vergelijking maken, maar onze analyse laat zien dat insecteneiwit vaak heel rendabel is in vergelijking met soja.”

Het seminar besprak ook de regelgeving rondom insecteneiwitten. Peter Gregory, hoofd van de Advisory Committee on Novel Foods and Processes (ACNFP) noemde de huidige EU regelgeving rondom novel foods prima in staat met nieuwe producten met insecteneiwitten om te gaan.

Ondertussen uitte 4Entro oprichter Ana Day afgelopen week haar zorgen over het beleid van de FAO rondom insecten. 4Entro is een consultant die zich specialiseert in het voorlichten van consumenten over de consumptie van insecten. Day vraagt zich af wie Paul Vantomme, Senior Forestry Officer van de FAO, die begin deze maand met pensioen ging, gaat opvolgen. Vantomme werd gezien als iemand die het dialoog over eetbare insecten tussen industrie en academia stimuleerde. Als er geen opvolging komt, zal de FAO niet langer geld besteden aan werk aan insecten, denkt Day. “Geen verdere updates aan de website over insecten, geen fondsen voor studies, netwerken, projecten, bijeenkomsten etc.”. De FAO was niet beschikbaar voor commentaar, meldt FoodNavigator.
FoodManufacture - Insect protein ?economically viable?, scientists claim
Reageer
  • Deel
Druk af