Volgens nieuwe voedingsrichtlijnen van Anses, het Franse equivalent van ons Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), moeten Fransen hun vleesconsumptie drastisch verminderen. Anses adviseert dagelijks maximaal 25 gram vleeswaren en niet meer dan een pond roodvlees per week. De vleeswarensector vindt dat veel te streng. Anses halveert de hoeveelheid vleeswaren die Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en haar kankerinstituut IARC adviseren (50 gram per dag). Ook de Franse vleessector is niet te spreken over de nieuwe richtlijnen. De Franse koepelorganisatie Culture Viande stoort zich aan wat ze ziet als een hetze tegen vlees en laat weten dat Fransen gemiddeld 375 gram roodvlees per week eten.
Lees ook
-
13
+‘Nitrietvrije vleeswaren zijn oneerlijk’ 6 feb 2022
-
14
+Wonen naast een wijngaard kan gevaarlijk zijn, Franse regering gaat meten 21 okt 2021
-
2
+‘Lundi Vert’ - eten zonder vlees op z’n Frans - haalde flink minder deelnemers dan verwacht 17 feb 2020
-
2
+Nieuw voedingsadvies voor aanstaande moeders zal niet afwijken van de oude wijsheden 12 nov 2019
-
32
+Vlees is (on)gezond. Hoe kan dat? 11 nov 2019
-
1
+Teveel vlees en vis in Franse schoolkantines, vindt Greenpeace 23 mei 2018
-
10
+Kwart Fransen is flexitariër zonder het te weten 8 apr 2018
- 1 Frankrijk bestelt onderzoek naar kankerrisico E171 21 jan 2017
- 0 ‘Bestrijdingsmiddelen gevaarlijk voor boeren’ 2 aug 2016
- 2 “Mijd de combinatie van energiedranken en alcohol” 5 okt 2013
Deze titel is misleidend: de fransman eet niet minder maar juist veel meer dans de strenge richtlijn die is gesteld door de autoriteiten... wat de vleeslobby aanhoudt als richtlijn is al lang verouderd en willen ze uiteraard handhaven om maar veel vlees te verkopen aan de mensen ,dat is uiteindelijk hun doel.