Het CBS bracht positief nieuws over de Nederlandse horeca. Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de horecaomzet in Nederland sterker dan in de rest van de EU. Maar in het eerste kwartaal van 2016 werd een recordomzet bereikt. Ten opzichte van eind 2009 bleek de Nederlandse horecaomzet met 24% harder gestegen dan het gemiddelde van de EU, dat op 20% uitkwam. De groei is niet gelijk verdeeld: vooral "hippe aanbieders van 'gezonde' en 'natuurlijke' snacks" doen het goed, schrijft De Volkskrant. In het bijzonder de als paddenstoelen uit de grond schietende 'haute friture'-zaken zoals die van Sergio Herman.
de Volkskrant - Horeca bloeit dankzij saladebar en 'haute friture' | Binnenland | de Volkskrant
Lees ook
-
3
+Dagelijks eten 12,1% duurder geworden in 2023 11 jan 2024
-
0
+Nederland koopt vooral producten met ontbossingsrisico in 28 sep 2023
- Café en restaurant duur, maar marge blijft te klein 18 jul 2023
- Horeca-ondernemers hervinden vertrouwen, nu nog personeel 31 mei 2022
-
0
+Minder personeel en thuisblijvers: horeca op stille momenten dicht door delta-quarantaines 19 jul 2021
-
1
+Belastingschulden binnen de food- en agrarische sector vallen mee, horeca hard geraakt 17 mei 2021
-
1
+Coronacrisis geeft diepvries een boost, 4.700 nieuwe horecazaken en Unilevers ijs verkoopt prima 22 okt 2020
-
2
+McDonald’s groeit nog harder dan de rest van de fastfoodsector 1 mrt 2019
- 1 ‘Tafelschuimerij’ rukt op in Belgische horeca 8 aug 2013
- 0 Luxe doet het goed in crisistijd 6 mrt 2013