Drie Europese bedrijven, waaronder het Nederlandse Oerlemans Plastics, starten een gezamenlijk project om de toepassing van biobased kunststoffen in duurzame folieverpakkingen voor voedsel te verbeteren.

FKuR Kunststoff GmbH uit Duitsland, Oerlemans Plastics BV uit Nederland en BK Pac AB uit Zweden werken in een ketenproject samen om flexibel, bedrukt folie te maken uit zogeheten groen polyethyleen (PE). Het Braziliaanse Braskem levert zijn Green Polyethylene uit suikerriet aan de samenwerkende bedrijven. Het biobased groene PE is niet biologisch afbreekbaar, maar wel 100% recyclebaar. Per ton groene PE wordt tot 2,15 ton atmosferisch CO2 gebonden en gedurende de hele levenscyclus van het product opgeslagen. Dit vermindert de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer.

Oerlemans verwerkt het groene PE tot diverse soorten flexibel folie die door BK Pac gebruikt worden om verschillende verse voedselproducten te verpakken. Uiteindelijk willen de bedrijven de folie als duurzaam alternatief op de Scandinavische markt zetten, schrijft VMT.
VMT - Europese bedrijven werken samen aan bioverpakking
Reageer
  • Deel
Druk af