Vytenis Andriukaitis, de Europese Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, wil dat glyfosaatproducenten hun onderzoeksgegevens openbaren.

Andriukaitis zei in debat met de landbouwcommissie van het Europees Parlement dat hij de producenten van het onkruidbestrijdingsmiddel gevraagd heeft de volledige gegevens van hun eigen onderzoeken te publiceren. Daarmee moet meer duidelijkheid komen in de discussie rondom de verlenging van de toelating van het omstreden middel.

Verschillende parlementariërs zetten vraagtekens bij de rol van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA in dat beoordelingsproces. Andriukaitis wees de parlementariërs er fijntjes op dat "dat voortvloeit uit mede door het parlement aangenomen wetgeving, dat de Europese Commissie de wetenschappelijke adviezen van de EFSA moet volgen", schrijft Boerderij. "Wij volgen de procedures tot op de letter, wees daarvan overtuigd", aldus Andriukaitis.
EU urges industry to publish glyphosate studies - The leading online global crop protection and agrochemical news and analysis service including GM crops
Reageer
  • Deel
Druk af