Kinderen die de dag met een eiwitrijk ontbijt beginnen, eten daarna gemiddeld 70 kcal minder bij de lunch. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Pennsylvania onder 40 kinderen tussen de 8 en 10 jaar.

De kinderen kregen allemaal een ontbijt van 350 kcal voorgezet. De ene groep kreeg een ontbijt met scrambled eggs met volkoren toast, de tweede groep kreeg havermout en de derde groep ontbijtgranen. De deelnemers moesten hun ontbijt helemaal opeten. Een paar uur later mochten ze bij de lunch zo veel of weinig nemen als ze wilden. Het onderzoek vond steeds één keer per week plaats gedurende 3 opeenvolgende weken. Na de drie weken bleek dat de kinderen die hadden ontbeten met eieren en toast gemiddeld 70 kcal minder aten bij de lunch dan de andere twee groepen. De totale energie-inname over de dag veranderde niet.

Onderzoekster Tanja Kral: “Het verbaast me niet dat het eieren-ontbijt het meest verzadigde, maar wel dat de kinderen die dat aten, niet rapporteerden voller te zitten dan de kinderen in de twee andere groepen, ondanks dat ze minder aten bij de lunch.” Ze vervolgt: “Het is belangrijk om vast te stellen welke voedingsmiddelen helpen om kinderen langer een vol gevoel te geven en daardoor de inname van calorieën te beperken, vooral bij kinderen die neigen naar overgewicht.”
Newswise - Penn Nursing Study Answers: What?s a Good Breakfast for Kids?
Reageer
  • Deel
Druk af