Stelios Haji-Ioannou, oprichter van easyJet, opende maandag in het noordwesten van Londen de eerste easyFoodstore. De easyFoodstore biedt een basisassortiment kruidenierswaren - geen vers dus - voor een vaste lage prijs. Tijdens de openingsmaand kost het hele assortiment 25 pence (€0,33). De 76 producten die in de schappen liggen, zijn van het merk Euroshopper, dat ontwikkeld is door inkoopcombinatie AMS. In Nederland voerde Albert Heijn tot 2013 Euroshopper als budgetproduct.

Haji-Ioannou kondigde zijn easyFoodstore al in 2013 aan. Toen zei hij: "Ik geloof dat er een niche bestaat in de foodretailmarkt, onder het huidige niveau van budgetspelers als Aldi en Lidl."
De easyFoodstore is voor hem een sociaal initiatief, geïnspireerd door de voedselbanken. "Na mijn ervaring met het gratis wegschenken van voedsel in Griekenland en Cyprus, is dit een meer commerciële manier om basisvoeding aan lage prijzen te verschaffen aan de minderbedeelden", verklaart hij op de website easyFoodstore.com.

De eerste easyFoodstore opende later en op een andere locatie dan Haji in eerste instantie beoogd had. Voor zijn startvestiging in Croydon (zuid-Londen) kreeg hij echter geen vergunning.
RetailDetail - EasyJet-oprichter opent eerste voedingsdiscount
Reageer
  • Deel
Druk af