Eieren zijn het meest gescande product in de duurzaamheids-app van Questionmark. Stichting Questionmark laat consumenten streepjescodes van producten scannen om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van een product. Uit de gebruikscijfers van de app blijkt dat doosjes eieren het meest gescand worden. Voor eieren bestaan meer duurzaamheidslogo's dan voor welke andere productgroep dan ook. Maar liefst 19 verschillende keurmerken en logo's melden iets over de duurzaamheid van eieren, van 'blije kip' via 'scharrel' tot 'vrije uitloop'. Om die reden zorgen de keurmerken voor de meeste twijfel en keuzevragen bij consumenten.

Andere productgroepen in de top10 van meest gescande producten zijn zuivel, chocola en vis. Die laatste zijn nog niet in de Questionmark-app opgenomen. Gezien het feit dat er bij vis ook 16 keurmerken in omloop zijn, gaat Questionmark 'met voorrang onderzoek doen' naar vis.

De gebruikers van de app kunnen ook aangeven welke thema's ze het meest belangrijk vinden. Daaruit blijkt dat consumenten dierenwelzijn en milieu iets belangrijker vinden dan fairtrade, meldt De Levensmiddelenkrant.
LMK - ?Meeste twijfel over duurzaamheid ei?
Reageer
  • Deel
Druk af