Het Amerikaanse fastfoodbedrijf Dunkin’ Donuts heeft zichzelf ten doel gesteld in 2016 minstens 100 duurzame vestigingen in te richten. Een van de maatregelen die het bedrijf neemt, is het installeren van kleine aerobe biovergisters, zeg maar composteerders. De Eco-Safe Digesters van BioHiTech staan veelal bij grotere locaties, zoals supermarkten, ziekenhuizen of stadions, maar de toepassing bij Dunkin' Donuts laat zien dat de Eco-Safe Digester ook op veel kleinere schaal toepasbaar is.

De Eco-Safe Digester composteert tot ruim 1.000 kilo onverkochte donuts, voedselresten én koffieprut per 24 uur. Het eindproduct is 'nutriënten-neutraal' afvalwater dat gewoon het riool in kan. Ook werkt de installatie kostenbesparend omdat er veel minder afvalvolume naar de stort gaat, er minder met afval gesleept hoeft te worden en er schoner gewerkt wordt. De Eco-Safe Digester meet en rapporteert realtime de economische en ecologische aspecten, zodat de donutketen exact inzicht heeft in de ecologische en financiële effecten van zijn activiteiten. Volgens Dunkin’ Donuts kunnen vestigingen met de Eco-Safe Digester voldoende CO2-reductie realiseren om 1 miljoen extra koppen koffie te serveren zonder het milieu extra te belasten.
PRN - BioHitech Helps Dunkin' Donuts Divert Food Waste From Landfills
Reageer
  • Deel
Druk af