Bij de opening van de jaarlijkse biovoedingsbeurs BioFach meldde landbouwminister Christian Meyer van de deelstaat Nedersaksen dat Duitsers vorig jaar 11,1% meer uitgegeven hebben aan biologisch gecertificeerde voeding.

De afzet aan biologische producten steeg vorig jaar naar een waarde van €8,62 miljard. "Volgens Meyer is het lang geleden dat de omzet van biologische voeding zo sterk is gegroeid. De laatste keer dat die omzet met een tweecijferig percentage groeide, was in 2008", schrijft Boerderij.

Meyer wees er op dat de groeiende vraag naar biologische levensmiddelen duidelijk maakt "welke grote kansen op een stabiel inkomen er zelfs in tijden van crisis zijn voor biologische boeren". Hij verwees daarbij naar de prijzen voor melk en varkensvlees; gangbare varkensvlees levert op dit moment zo'n €1,31 de kilo slachtgewicht op, waar biologische varkensboeren op circa €3,60 kunnen rekenen. Ook in de melkmarkt is sprake van een vergelijkbaar prijsverschil; biologische melk doet zo'n €0,49 per kilo, waar gangbare melk het al gauw met 20 cent minder moet stellen, citeert TopAgrar. Als deelstaatminister van Nedersaksen maakt Meyer zich er sterk voor dat Nedersaksen voorop loopt bij de groei van de biologische sector. Voor eieren lukt dat aardig: bijna ieder tweede biologische ei in Duitsland komt uit Nedersaksen.
Boerderij - Duitsers eten flink meer biologisch
Reageer
  • Deel
Druk af