Het Vlaams Parlement is toe aan een nieuw cateringcontract. Het gaat om een contract voor de periode tot 2020, met een waarde van zo'n €1,5 miljoen per jaar.

Oppositiepartij Groen maakt zich zorgen dat er onvoldoende aandacht zal zijn voor duurzaamheid. Zo staan in de raamovereenkomst geen concrete criteria rond fair trade, bioproducten of lokale landbouwproducten vermeld. Groen-fractieleider Björn Rzoska spreekt in een brief aan parlementsvoorzitter Jan Peumans van "een gemiste kans", meldt Vilt. "Waarom nemen we niet het criterium op dat tien procent van het totaalaanbod uit de biologische landbouw moet komen? Waarom nemen we niet op dat tien procent van het totaalaanbod uit lokale landbouw moet komen?", schrijft Rzoska.

Rzoska wijst in de brief ook naar de Vlaamse overheid. Die zou al een stuk verder zijn op het gebied van verduurzaming. "Op dit moment is het fruitsap in de overheidsrestaurants fair trade, net als enkele wijnen die worden geschonken". Met dat pleidooi raakt Groen een gevoelige snaar. Niet alleen bij Peumans, die zelf in zijn beleidsplan verwijst naar de ecologische ambities van het parlement, maar ook bij andere partijen die wel oren hebben naar de kritiek van Groen.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Groen verlangt duurzame catering in Vlaams Parlement - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af