De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD), wilt tijdens de Week van de Diëtist fabels over gezonde voeding aan de kaak stellen.

De campagne ‘Nonsens! Laat je niks wijsmaken, vraag raad aan je diëtist’ loopt van 14 tot en met 20 maart. Meer dan 250 voedingsdeskundigen doen er aan mee door voedingsmythes te ontzenuwen.

‘Voeding is een wetenschap, maar voor velen tegenwoordig ook een hype’, legt Nathalie Antonis van beroepsvereniging VBVD uit. "Zo beloven fruitsapjes de zogezegde eeuwige jeugd en zorgen combinatiediëten dan weer voor een spectaculair gewichtsverlies. Niets is echter minder waar. Daarom willen we iedereen op een wetenschappelijk onderbouwde manier wegwijs maken in de wereld van de gezonde voeding en komaf maken met al die mythes.’

Diëten is volgens Antonis veel meer dan ‘lijnen’, het is een aangepast voedingsadvies op maat.

De week van de Diëtist 2016 start op maandag aanstaande 14 maart met een bewustwordingsactie in enkele grote stations, waaronder Antwerpen-Centraal, Leuven, Brussel-Noord, Hasselt en Gent. Tussen 7 en 9 uur delen diëtisten daar zakjes krielaardappelen uit. Ook organiseren zij acties om vrijblijvend kennis te maken met de manier waarop een professionele voedingsdeskundige te werk gaat.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Diëtisten maken komaf met mythes over gezonde voeding - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af