De Deense slachterij Danish Crown gaat de varkensvleesproductie 'zonder gebruik van antibiotica' vertienvoudigen. Al het vlees van deze varkens is bestemd voor de export naar de VS.

Danish Crown begon in januari 2015 een pilot met 2 varkenshouders, om gangbaar varkensvlees te produceren zonder gebruik van antibiotica. Volgens de slachterij leent de Deense varkenssector zich bij uitstek voor een dergelijke productiewijze, omdat het antibioticagebruik er al zeer laag is. Als vervolg op de pilot bereiden nog meer varkensbedrijven een overstap op de antibioticavrije productiewijze voor. Daarmee moet de productie vertienvoudigen naar 2000 varkens per week. Dat is vergelijkbaar met de productieomvang van Danish Crowns biologische concurrent, Friland.

Danish Crown noemt zich alvast "wereldkampioen varkensvlees zonder antibiotica". Het vlees gaat naar de VS, waar consumenten steeds meer weerstand ontwikkelen tegen het eigen varkensvlees, dat veelal met antibiotica is opgefokt. De binnenlandse productie kan niet aan de groeiende vraag naar 'antibiotica-vrij' vlees voldoen. Danish Crown houdt het vooralsnog bij een 'pilot', omdat niet te voorspellen is hoe de nichemarkt er over 1 à 2 jaar zal uitzien.
PigBusiness - Denen vertienvoudigen productie zonder antibiotica - Nieuws - Ondernemen - Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders
Reageer
  • Deel
Druk af