The National Food Institute van de Technische Universiteit van Denemarken komt met een vernieuwde voedseldatabase. De database bevat informatie over de voedingswaarde van meer dan 1.100 producten op de Deense markt. Per product verschijnen tot 113 verschillende gegevens, waaronder de hoeveelheid energie, koolhydraten, eiwitten, aminozuren, vitamines, mineralen en vezels.

Gebruikers van de database zijn regelgevers, onderzoekers, onderwijzers, diëtisten en de levensmiddelenindustrie. Zij gebruiken de data bijvoorbeeld voor het berekenen van de inname van voedingsstoffen in dieet-enquêtes, de impact en het risico van voedselverrijking en de voedingswaarden voor het gebruik op verpakkingslabels.

Er bestond al een database, maar de vernieuwde versie is een stuk vollediger met meer producten, houdt rekening met synoniemen en is te gebruiken op mobiele telefoons. Bovendien zijn de nieuwe structuur en filosofie zo veranderd, dat de database in de toekomst ook informatie als streepjescodes, handelsmerken en ingrediëntenlijsten kan weergeven, schrijft Food Navigator.
DTU - New and improved access to Danish food data - DTU Food
Reageer
  • Deel
Druk af