Dat meldt Foodclicks vanaf de Horecava 2016. Délifrance ontwikkelde een broodje dat is gemaakt van maïzena, boekweitmeel en rijstmeel. “Het is voor iedereen het ideale alternatief voor (tarwe) brood”, zeggen de Delifrance-medewerkers vanachter hun stand op de beurs.

De populariteit van de term 'glutenvrij' zorgt voor een groeiend publiek dat vraagt producten zonder tarwegluten. Délifrance speelt op die trend in.

Er geldt echter een fors 'maar'. Omdat in de bakkerij van Délifrance ook tarwe wordt verwerkt, valt niet te garanderen dat tarwevrije broodjes ook volledig vrij zijn van gluten. Daarom zijn ze ongeschikt voor mensen met coeliakie. Dat is een ziekte die er voor zorgt dat mensen in een aantal gevallen zelfs de geringste aanwezigheid van gluten niet verdragen.

De broodjes zijn eenvoudig te bereiden: even ontdooien en kort bakken op 220 graden Celsius in de oven. Voor 'gewone' glutenvrijliefhebbers zijn ze te bestellen via Délifrance.
FoodClicks - abcDélifrance komt met brood zonder tarwe | @FoodClicks
Reageer
  • Deel
Druk af