Anderhalf jaar na de lancering van het 'Beter voor iedereen'-varkensvlees, komt de Delhaize nu ook 'Beter voor iedereen'-eieren. Door betere voeding van de kippen, zijn de eieren rijk aan omega-3. Delhaize investeert geld in het project dat niet op consumenten wordt verhaald, meldt Retail Detail.

Alle Belgische vrije uitloop eieren van het merk Delhaize, behalve de bio-eieren van Delhaize, komen voortaan van kippen die plantaardige voer krijgen rijk aan omega-3, zoals lijnzaad. Onder het motto “Als de kippen goed eten, eet jij ook beter” bevat een ‘Beter voor iedereen’-ei minstens drie keer zoveel omega-3 als een standaardei.

Deze verandering van voeding heeft een prijs. De kosten daarvan worden geheel gedragen door Delhaize, zodat de consument geen verschil merkt in zijn portemonnee. Om zijn eierboeren verder aan te moedigen op dit pad en hen te bedanken voor hun engagement biedt Delhaize hen eveneens een financiële stimulans. Naar eigen zeggen gaat het om een investering van meer dan 350.000 euro per jaar.
RetailDetail - Delhaize lanceert ?Beter voor iedereen?-eieren
Reageer
  • Deel
Druk af