De cronut – een kruising tussen een croissant en een donut – maakte 3 jaar geleden zijn debuut als moederdag-special. De in New York gevestigde Franse bakker Dominique Ansel verzon de traktatie, die snel uitgroeide tot een enorm succes. Na twee winkels in New York en een in Tokio opent vrijdag de vierde winkel, in Londen. Ansel verandert iedere maand de smaak van de cronut. Londen opent met de salted butterscotch and cocoa nib op het menu, voor £4 (€4,60). In New York is de rij voor de cronut-shop soms twee blokken lang en floreert een heuse zwarte markt voor 'cronuts'.
Bloomberg - The Cronut That Ate Manhattan Is Now Ready to Devour London
Lees ook
-
0
+Groot-Brittannië veert op, behalve de City 28 feb 2022
-
2
+Belgische croissant blijkt Frans coronaslachtoffer, Nederland thuis op vakantie 9 jul 2021
-
1
+Lidl investeert half miljard in Londen 14 jun 2019
-
0
+‘French fries’ zijn niet Frans en donuts niet Amerikaans 5 mrt 2018
-
0
+Dierenorganisaties willen afschot in Londense parken beperken 10 okt 2017