De aardappel is vanaf deze week eindelijk goedgekeurd als basisvoeding voor Chinezen.

China beschouwt aardappelen als een graansoort, naast de voor China belangrijke gewassen rijst, tarwe en maïs. Aardappelen kunnen door hun lage prijs de voedselzekerheid van het land vergroten. Ondanks de groei van de graanproductie in de laatste 12 jaar ervaart China nog steeds grote druk op de voedselvoorziening.

Beijing wil daarom gebruik maken van de makkelijke groei- en opslageigenschappen van aardappelen. Beijing ziet de aardappel als een ‘zekerheid achter de hand’ die de toevoer van, en vraag naar, binnenlandse granen kan vervangen tijdens turbulente periodes op de internationale granenmarkt.

Aardappelen zijn onder veel diversere omstandigheden te telen dan granen. Granen zijn kieskeurig en hebben ruimte en de juiste hoeveelheid water nodig. Aardappelen gedijen in natte, droge, warme en koude omstandigheden. Ook hebben ze minder water nodig tijdens het planten.
FoodNavigator Asia - Potato named as China?s newest staple
Reageer
  • Deel
Druk af