De Consumentenbond constateerde dat de gerookte zalm van Jumbo al vóór de recalls van 11 en 20 februari teveel bacteriën bevatte. Een aantal monsters bevatte zoveel bacteriën, dat ze bij aankoop, 1 tot 2 weken voor de uiterste houdbaarheidsdatum, al bedorven waren. Op de uiterste houdbaarheidsdatum zaten er op 87% van 3 van de van leverancier Van Wijnen afkomstige zalmproducten zoveel bacteriën, dat ze bedorven waren.

De Consumentenbond onderzocht begin 2016 20 merken gerookte zalm, waaronder 4 Jumbo producten. De volledige onderzoeksresultaten staan in de Consumentengids van april 2016.

Jumbo laat in een reactie weten: "Deze onderzoeksresultaten bereikten ons tegelijkertijd met de bevindingen van de NVWA en zijn voor ons aanleiding geweest om twee weken geleden al de gerookte zalm uit onze schappen te halen. Verder is Jumbo toen per direct met de afname van betreffende leverancier gestopt. Ook zal Jumbo net als andere supermarktketens een natuurlijk conserveringsmiddel toevoegen aan haar gerookte zalmproducten van het Jumbo merk. Dit heeft jammer genoeg enigszins effect op de smaak van de zalm, maar is ondertussen wel gebruikelijk in de markt."

Consumentenbond - Te veel bacteriën in gerookte zalm van Jumbo | Consumentenbond
Reageer
  • Deel
Druk af