Lees ook
- 0 53% groene claims dubieus, EU maakt einde aan greenwashing 22 sep 2023
-
14
+Duitsers ontdekken hoe consumenten voedingsclaims interpreteren 12 jul 2023
-
20
+Wat ‘natuurlijk’ mag heten, moet wettelijk worden vastgelegd 25 feb 2021
-
4
+‘Voedselfraude ligt op de loer vanwege kostendruk’ 19 jul 2019
-
0
+Meer vraag naar duurzaamheid en meer wantrouwen over claims 10 okt 2018
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Noord-Carolina kunnen voedselclaims misleiden. Termen als ‘geen vet’ of ‘geen suiker’, ‘laag in vetten’ of ‘verminderd zoutgehalte’ op voedsel verpakkingen geven consumenten een verkeerd beeld. De claims geven zelden de echte voedingskwaliteit van het product aan. Een product met een verminderd vetgehalte is bijvoorbeeld niet automatisch gezond als er nog een berg suiker in zit.
ScienceDaily