Tim Spector, van King’s College London komt met het onorthodoxe advies om chocola en rode wijn weer op het menu te zetten. Deze voedingsmiddelen zouden, samen met andere producten, de samenstelling van de darmflora ten goede komen.

Succesvol afvallen ligt volgens Spector niet aan het tellen van calorieën, maar aan het hebben van de juiste bacteriën. “Hoe groter de variatie in onze voeding, hoe groter de diversiteit in ons microbioom, wat onze gezondheid ten goede komt,” aldus Spector. “Micro-organismen zijn niet alleen essentieel voor de spijsvertering, ze controleren ook de calorieën die we opnemen en voorzien ons van vitale enzymen en vitamines.”

Zuivelproducten als ongepasteuriseerde kaas en yoghurt zijn rijk aan bacteriën en zouden regelmatig gegeten moeten worden. Andere voedingsmiddelen als olie, noten en zaden, chocola en rode wijn zijn voeding voor de micro-organismen. “Onze darmbacteriën genieten hier net zo erg van als wij,” volgens Spector. Suikerrijke en vette voeding zorgen er juist voor dat de diversiteit van ons microbioom afneemt.
Daily Mail - Want to slim? Get stuck into the chocolate and red wine
Reageer
  • Deel
Druk af