Nadat China wegens overproductie zijn varkensstapel fors terugbracht, zal de varkensstapel binnen twee jaar weer met ruim 3,5% groeien.

Tussen nu en 2018 wordt het aantal vleesvarkens met 25 miljoen uitgebreid. Op dit moment telt China ongeveer 700 miljoen varkens. Dat schrijft GlobalMeatNews.

Het uitbreidingsplan wordt gestuurd door professionele grote veevoerproducenten, fokkerij-organisaties en levensmiddelenbedrijven.

De groei is gericht op stedelijke gebieden waar rijkere consumenten wonen die bereid zijn meer te betalen voor betrouwbaar varkensvlees. De totale investeringskosten zijn geraamd op ruim 10 miljard Amerikaanse dollar.

De regering staat achter de uitbreiding omdat zij een eigen, professionele productie wil stimuleren. Slechts 5% van de Chinese varkensstapel wordt door professionele bedrijven gehouden.

Het nieuws laat zien dat de met name op China gerichte exportstrategie van Nederlandse varkensboeren - vanwege ons betrouwbare vlees - geen strategie is met gegarandeerd succes op langere termijn.
Global Meat News - China?s meat firms invest in pig herd growth
Reageer
  • Deel
Druk af