De Britse overheid geeft bijna £3,5 miljoen (€4,5 miljoen) uit aan een campagne om Britten van middelbare leeftijd in beweging krijgen en gezondere voedselkeuzes laten maken. Volgens onderzoek leidt een gezonde leefstijl in de middelbare leeftijdsgroep tot een verdubbeling van de kans om op oudere leeftijd (70+) gezond te blijven. Momenteel besteed de National Health Services (NHS) jaarlijks meer dan £11 miljard (€12 miljard) aan het behandelen van ziektes als gevolg van roken, een ongezond eetpatroon en inactiviteit.

De campagne, One You, bestaat onder meer uit een website en advertenties, zowel online als op TV. Een quiz op de website geeft aan de hand van de antwoorden aanbevelingen om gezonder te leven. Als deel van de campagne biedt supermarkt Asda gratis bloeddrukcontroles aan.

De meest gehoorde kritiek op het plan is dat het betuttelend zou zijn en weggegooid geld, omdat mensen van middelbare leeftijd, die al decennia hun eigen keuzes maken, niet gemakkelijk hun leefstijl aanpassen.
Sky - Health Drive To Get More Brits Off The Couch
Reageer
  • Deel
Druk af