Tegen het einde van de zomer volgend jaar liggen naar alle waarschijnlijkheid de eerste echte Britse druiven in de schappen bij supermarkt Asda. De supermarktketen ontwikkelde samen met boeren in Kent en experts uit Spanje twee pitloze druivenrassen die in Groot-Brittannië groeien en geschikt zijn als tafeldruif. De druiventeelt is niet nieuw voor Groot-Brittannië, maar de daar nu groeiende druiven zijn voornamelijk geschikt voor het maken van wijn. Ze zijn klein, hebben een dikke huid en grote pitten.

Het proces van testen, ontwikkelen en kiezen van de geschikte rassen duurde drie jaar. Het Britse klimaat maakte het een hele uitdaging om de juiste zoetheid te vinden. Het proces wordt nu verder gecommercialiseerd zodat de eerste druiven volgend jaar in het schap liggen, meldt de Daily Mail.

De nieuwe Britse druiven worden geoogst tussen augustus en oktober, wat samenvalt met het einde van het Spaanse druivenseizoen. De lokaal geteelde druif draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van Asda.
Daily Mail - British grapes to be sold in Asda from next year after experiment
Reageer
  • Deel
Druk af