Britten geven liever minder geld uit aan hun eten dan dat ze bezuinigen op hun televisie-abonnement. Dat blijkt uit een enquête bij 3.400 Britten door de Britse financiële instelling SunLife. De vraag was: "Als je ineens minder uit te geven zou hebben, wat zou dan het eerste zijn waar je op zou bezuinigen?"

Bijna de helft van de ondervraagden (43%) zou bezuinigen op uit eten gaan en afhaaleten, daarna zou 30% minder uitgeven aan voedselboodschappen en ruim een kwart zou minder nieuwe kleren kopen. Nog eens 16% gaf aan minder te zullen besteden aan snacks en versnaperingen. Het minst populair waren bezuinigingsmaatregelen als besparen op internetkosten, cosmetica dan wel schoonmaakmiddelen of hobby's en ontspanning. Die mogelijkheden opperden steeds zo'n 10% van de ondervraagden. Dertien procent zou een goedkoper abonnement voor het mobieltje zoeken.


Een kwart van de ondervraagden (24%) zou zijn televisie-abonnement (voor commerciële zenders als BT, Sky en Virgin) opgeven. De prijzen van TV-abonnementen zijn de afgelopen 10 jaar met zo'n 60% gestegen, schrijft de DailyMail, waar het gemiddelde inkomen met 28% steeg.

SunLife vroeg ook wat mensen zouden doen met een onverwachte meevaller van £100.000. Van de 56% die aangaf dat geld te zullen uitgeven, zou driekwart het besteden aan een luxe vakantie, gevolgd door een verbouwing en een auto.
This=Money - Britons would rather cut back on food shop than ditch paid-for TV
Reageer
  • Deel
Druk af