Voor het eerst spenderen Britse kinderen meer tijd op het internet dan voor de televisie. Gemiddeld zitten 5 tot 15-jarigen 3 uur per dag op internet en kijken ze 2,1 uur televisie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek naar de mediagewoonten van kinderen onder de 16, meldt The Guardian.

In 2000-2001 keken kinderen gemiddeld nog zo'n 3 uur televisie per dag. De afgelopen jaren nam de duur van het televisiekijken gestaag af naar 2,3 uur in 2014 en 2,1 uur in 2015. De tijd dat kinderen met hun neus in een leesboek zitten, daalde van een uur in 2012 naar iets meer dan een half uur in 2015. Online maakt juist een enorme stijging door. In 2014 spendeerden kinderen nog zo'n 2 uur per dag online. Met gemiddeld 3 uur afgelopen jaar betekent dat een stijging van 50%.

Het onderzoek laat niet zien waar kinderen precies naar kijken op het internet. Het rapport zegt wel dat YouTube een 'centraal punt in het leven van kinderen' heeft ingenomen. Bijna alle kinderen kijken wel eens een filmpje op YouTube, de meerderheid doet dat zelfs iedere dag.
The Guardian - Children spending more time online than watching TV for the first time
Reageer
  • Deel
Druk af