Britse kinderen drinken te weinig water, en teveel frisdrank. Dat zou blijken uit nieuwe cijfers uit de UK National Diet and Nutrition Survey.

Maar een kwart van de hoeveelheid vocht die kinderen tussen de 11 en 18 jaar dagelijks binnenkrijgen, bestaat uit water. Ze drinken gemiddeld 453 ml water; de Britse aanbeveling is 1,8 liter vocht. Vier- tot 10-jarigen drinken zelfs maar 276 ml water per dag.

De Britse jeugd drinkt de meeste suikerhoudende frisdrank van heel Europa. Veertig procent van de tieners drinkt minstens één keer per dag fris. Jonge kinderen halen een vijfde van hun dagelijkse suikerinname uit frisdranken; voor de tieners ligt dat op een derde.

De LGA pleit voor kraanwater in de klas, crèche en kinderopvang, opdat het normaal wordt om naar water te grijpen in plaats van naar frisdrank. Ook moeten ouders leren water aan te bieden als standaarddrank. In Nederland bleek een integrale aanpak om meer water te drinken op Amsterdamse scholen overgewicht bij schoolkinderen terug te dringen.
Daily Mail - Children 'drink just 25% of the water they need'
Reageer
  • Deel
Druk af