Van de Britse jongeren tussen 16 en 24 jaar drinkt 48% weinig tot niets, terwijl 17% meer dan 14 eenheden per week drinkt. Van alle leeftijdscategorieën vertoont de jeugd de grootste variatie in drinkgedrag.

Dit blijkt uit gegevens van het Britse Office for National Statistics (ONS). De ONS onderzocht het drinkgedrag van verschillende leeftijdsgroepen op basis van hun consumptie in de voorgaande week. Bijna de helft van de jongeren had niets gedronken. Zo'n laag aandeel niet-drinkers komt in geen enkele andere leeftijdsgroep voor. Tegelijk met deze laagste score niet-drinkers, bleken jongeren met 17% het hoogste percentage binge-drinkers te scoren.

In totaal drinken 2,5 miljoen Britten (9%) dagelijks de maximale hoeveelheid alcohol die voor een week wordt aanbevolen (14 eenheden, volgens de Britse richtlijn).

Mensen met hogere jaarinkomens (£40.000) blijken het meest frequent te drinken. Eén op de vijf drinkt vaker dan 5 keer per week alcohol. Dit is ruim twee keer zo veel als mensen die jaarlijks minder dan £10.000 verdienen. De favoriete dranken zijn wijn en champagne, pas daarna volgen biersoorten en cider. Bij de Binge drinkers heeft vooral de tweede groep dranken de voorkeur.
Adult drinking habits in Great Britain - Office for National Statistics
Reageer
  • Deel
Druk af