De Britse econoom Ben Richardson van de University of Warwick roept de overheid op tot strenge maatregelen voor een beter voedselbeleid ten aanzien van suiker. “Om een eerlijker voedingssysteem te ontwikkelen hebben we een holistische aanpak van voedingsbeleid nodig. Deze aanpak verbindt wat we eten met wat we verbouwen en gezondheidsproblemen aan sociale rechtvaardigheid,” staat te lezen in zijn paper Sugar Shift: Six Ideas for a Healthier and Fairer Food System.

In het rapport pleit hij onder meer voor een suikertaks. Richardson wil de voedingsindustrie bovendien verplichten om mensen te stimuleren tot een gezond en duurzaam eetpatroon. Verder stelt hij voor dat wanneer een voedingsproducent een financiële bijdrage levert aan sportactiviteiten en eetprogramma’s, het merk niet vermeld wordt.

Voorts wil Richardson in reclames meer mensen met verschillende lichaamsbouw zien, pleit hij voor kleinschalige landbouw, een eerlijk loon en een wereldwijde aanpak van de toenemende suikerconsumptie in arme landen.

Richardsons aanbevelingen kwamen tot stand na interviews met mensen die werken in de suikerindustrie en de lokale overheid.
FoodResearch
Reageer
  • Deel
Druk af