De Rotterdamse frietmagnaat Bram Ladage gaat internationaal. Op 11 februari opent Ladage op de Kop van Zuid in Rotterdam de eerste Bram’s Gourmet Frites. Met deze nieuwe, internationale formule in een opvallende, zwarte zeecontainer wil de keten friet naar een hoger culinair niveau tillen.

Samen met oud-topman René Savelberg van McDonald's exporteert de Rotterdamse snackketen friet en vijf soorten 'stoof'. De verschillende stoven - Pulled pork BBQ stoof, Captains beef stoof, Asian chicken stoof, de vegetarische Truffle mushroom en Pumpkin veal stoof - zijn samen met sterrenkok Herman den Blijker ontwikkeld. De eerste winkel is een pilotstore, schrijft Out.Of.Home Shops. De bedoeling is elk jaar uit te breiden met vijftig 'frietcontainers'. Er komen franchisers in Duitsland en Spanje, maar Ladage richt de pijlen ook op België, Luxemburg en Frankrijk, aldus het AD. Iedere Bram’s container wordt kant en klaar afgeleverd op locatie.

Volgens Bram Ladage-partner Rocco Ladage past Bram’s op meerdere vlakken goed bij deze tijd. “We zien de ontwikkeling waarin fastfood wordt geüpgraded naar ambachtelijke kwaliteitsproducten. De klant krijgt door de on spot bereiding een optimale versheidsbeleving. De opkomende hotdog- en hamburgerconcepten zijn hier goede voorbeelden van.”
Out-of-Home - Bram Ladage lanceert internationaal frietconcept
Reageer
  • Deel
Druk af