De Franse president François Hollande kondigde afgelopen donderdagavond lastenverlagingen aan voor de noodlijdende boerenstand in zijn land. De precieze omvang daarvan zal hij op 17 februari bekend maken. Boerenvoorzitter Xavier Beulin (FNSEA) heeft gevraagd om een verlaging van 10%.

Op dit moment zou een Franse boer op een gemiddeld inkomen van €15.000 tussen de €6.000-8.000 moeten afdragen, zegt Le Figaro. De krant komt met een overzicht van de uitingen van onrust onder de Franse boeren sinds begin dit jaar.

De Franse regering hoopt voorts op vormen van regulering van de hoeveelheid melk en varkensvlees, schrijft de krant vanavond. Daarin wordt tevens gemeld dat boeren en vertegenwoordigers van voedselverwerkers en detailhandel vanavond onderhandelen over betere leveringsvoorwaarden.

Gisteravond stichtten boeren brand in Quimper in het kantoor van de Chambre de l'agriculture. Vijf boeren werden in bewaring genomen. De toestand onder Franse boeren is 'extreem gespannen'; veel boeren zouden niet meer naar enige rede luisteren, schrijft Le Figaro in een bericht van vanmorgen
Le Figaro - Les agriculteurs mitigés après l'annonce de la baisse des cotisations sociales
Reageer
  • Deel
Druk af