Biologisch brood dat op de Belgische markt wordt verkocht, is grotendeels bereid met buitenlands graan. Dat concludeert de biologische sector zelf. De biologische bakgraanteelt komt in Vlaanderen moeilijk van de grond. Bedrijven zijn zelden groot genoeg om kostenefficiënt bakgraan te telen en de baktechniek is vaak niet aangepast aan de kwaliteit van het bakgraan. Om die reden wil BioForum een intensere samenwerking opzetten om tot een geheel Belgische keten te komen met brood van eigen graan. Dat schrijft Vilt.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Biobrood grotendeels bereid met buitenlands bakgraan - VILT
Lees ook
- 1 België wil 0% btw op brood, melk en eieren 20 jun 2023
-
1
+Lidl laat Gerard Joling zingen over biologisch brood 5 nov 2018
- 4 ‘Dioxinecrisis veroorzaakte 20.000 kankergevallen’ 14 apr 2015
- 0 De meest aanbevolen restaurants van België door GaultMillau 10 nov 2014
- 0 Stadslandbouw voor Duitse kantoortijgers 20 mei 2014