Biologisch brood dat op de Belgische markt wordt verkocht, is grotendeels bereid met buitenlands graan. Dat concludeert de biologische sector zelf. De biologische bakgraanteelt komt in Vlaanderen moeilijk van de grond. Bedrijven zijn zelden groot genoeg om kostenefficiënt bakgraan te telen en de baktechniek is vaak niet aangepast aan de kwaliteit van het bakgraan. Om die reden wil BioForum een intensere samenwerking opzetten om tot een geheel Belgische keten te komen met brood van eigen graan. Dat schrijft Vilt.
Lees ook
- 1 Lidl laat Gerard Joling zingen over biologisch brood 5 nov 2018
- 3 Biologische wijngaarden blijken vlinderparadijs 2 jun 2015
- 0 België geen vogelgriep, wel verlenging ophokplicht 20 dec 2014
- 18 België labelt bezet Israëlisch product zonder Nederland 30 jul 2014
- 0 Seniorenbrood uit de magnetron: zonder korst 24 feb 2014
- 1 Prijzen biologisch moeten omlaag om groei vast te houden 29 okt 2013
- 3 Carrefour en Colruyt niet bewust van mishandeling paarden 30 jul 2013
- 6 Gratis stroom bij Belgische supers 27 mrt 2013
- 1 ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’: De Veldkeuken 21 okt 2012
- 0 Pensioen: eten of werken we ons dood? 12 feb 2012