Amerikaanse bierdrinkers slepen bierbrouwers AB InBev en SABMiller voor de rechter. Als de voorgenomen fusie tussen de twee grootste brouwconcerns ter wereld doorgaat, vrezen ze meer te moeten betalen voor bier van mindere kwaliteit. Door de fusie zou op de Amerikaanse biermarkt een monopolie ontstaan.

De zaak werd donderdag ingediend namens 23 bierdrinkers in de staat Oregon. De bierdrinkers stellen bier van beide producenten te kopen, en daarnaast ook nog ambachtelijke craft beers. Ze eisen dat de fusie afgeblazen wordt.

AB InBev denkt dat de bierdrinkers geen been hebben om op te staan, maar zal zich tot het uiterste tegen de klagers te weer stellen. "De Amerikaanse biermarkt is nog nooit zo concurrerend geweest, met een krachtige groei van de ambachtelijke bierbrouwers, en niets in deze transactie zal daar iets aan veranderen", zei John Blood, vice president of legal & corporate affairs. SABMiller onthield zich van commentaar.

Om toestemming te verkrijgen van mededingingsautoriteiten in diverse landen, hebben de beide bierbrouwers inmiddels diverse biermerken, waaronder Grolsch, officieel te koop gezet.
Bloomberg - Beer Drinkers Sue to Stop AB InBev's $110 Billion SABMiller Deal
Reageer
  • Deel
Druk af