Wereldwijd staan (Italiaanse) restaurants een deel van hun opbrengst af aan de slachtoffers van de aardbeving in het Italiaanse Amatrice. Al meer dan 700 restaurants zetten daarvoor speciaal de pasta all'Amatriciana op het menu. Per verkocht bord gaat 1 of 2 euro naar het Italiaanse Rode Kruis. Zoals uit de naam blijkt, heeft dit gerecht zijn oorsprong in de getroffen regio. In Amatrice zou dit weekeinde het 50e jaarlijkse voedselfestival worden gehouden rond de pasta all’Amatriciana. De Italiaanse klassieker wordt gemaakt met tomaten, kinnebakspek (guanciale), pecorino en peperoncini. Ook in Nederland doen verschillende restaurants aan het initiatief mee.
Lees ook
- Probiotische pasta blijft vier maanden vers 2 nov 2022
- 1 ‘Passief pasta koken’ verdeelt Italianen 9 sep 2022
-
8
+Culinair ontdekt: Spaghetto 11 apr 2018
- 4 Italiaanse pastamakers willen niet moeten zeggen waar ze hun tarwe vandaan halen 24 okt 2017
- 4 Vlaams monnikenbier voorbeeld voor Italiaans 12 dec 2016