Ben & Jerry's introduceert vanaf half februari in de VS 4 smaken veganistisch ijs, die niet van 'echt' te onderscheiden zijn.

De ijsmaker komt daarmee tegemoet aan een langgekoesterde wens van veganisten - dat bleek wel uit een door 28.000 mensen ondertekende petitie. "Jarenlang hebben niet-zuiveleters met afgunst hun vrienden zien genieten van de onvergelijkelijke Ben & Jerry's smaken. Maar nu draaien we dat om", aldus Ben & Jerry's in een verklaring. Het veganistische ijs is er in de smaken Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey, Coffee Caramel Fudge en P.B. & Cookies. Die laatste twee zijn er alleen in de 'non-dairy frozen desserts'-versie.

Ben & Jerry's heeft er twee-en-een-half jaar over gedaan om het ijs te ontwikkelen, omdat het bedrijf er zeker van wilde zijn dat het ijs net zo'n verwennerij zou zijn als de normale roomijsvarianten. Zo lang heeft het bedrijf er nog nooit over gedaan een nieuwe smaak te ontwikkelen. In plaats van melk en eieren gebruikt Ben & Jerry's amandelmelk en kokosolie. Om het mondgevoel en de textuur van het normale ijs te evenaren, richtte de ijsmaker een nieuw proces in. Ook maakt Ben & Jerry's inmiddels zijn eigen amandelmelk.

Time - Ben & Jerry's Is Making Vegan Ice Cream and You Can Try It Soon
Reageer
  • Deel
Druk af