De vereniging van Belgische wijnbouwers lanceerde tijdens de dit weekend gehouden Brusselse wijnsalon Megavino het nieuwe label 100% Belgische Wijn. Om het label te mogen dragen, moet de wijn niet alleen in België gebotteld zijn maar ook in België geteelde druiven bevatten. Zowel binnen- als buitenlandse producenten willen hun wijn nog wel eens ‘Belgisch’ noemen zonder dat er druiven uit België in gebruikt zijn. Op dit moment hebben 6 Belgische wijnmerken het nieuwe label. Volgens de Belgische wijnbouwers is het label nodig om consumenten te beschermen zodat ze weten wat ze kopen.
De Standaard
Lees ook
-
0
+Belgische wijnboeren maken recordhoeveelheid wijn 19 apr 2019
-
0
+Belgische wijn groeit in opbrengst en areaal 5 apr 2018
-
1
+Man koopt als wijn vermomde drugs in Belgische staatswinkel 19 sep 2017
- 0 België stevent af op ‘uitstekend wijnjaar’ ondanks kleine oogst 29 aug 2016
- 0 Gentse wijnbar schenkt uitsluitend Belgische wijnen 30 jul 2016