Zeewierstart-up Seamore, dat pasta van zeewier maakt, krijgt een groeikapitaalinjectie van €950.000. Het investeerdersconsortium, bestaande uit Rabobank, zeewierpionier Stefan Kraan, vishandel Maxima Seafood en Tobias Dümmen, financiert de nieuwe oogst en verdere groei van Seamore. Oprichter Willem Sodderland houdt de meerderheid van de aandelen.

Seamore won eind vorig jaar de Food-Lab competitie, een prijs voor de beste duurzame voedingsinnovatie. De zeewierpasta wordt in de markt gezet als een gezond alternatief voor deegpasta. Vanaf deze week is de Seamore-pasta verkrijgbaar bij 500 verkooppunten van Albert Heijn en Plus. "Dat we direct 500 winkels aansluiten is best bijzonder voor zo’n innovatief product", zegt Sodderland in het FD. Behalve in Nederland is de zeewierpasta ook verkrijgbaar in Denemarken, Zwitserland en binnenkort in Groot-Brittannië.

Seamore maakt de pasta van uit de natuur geoogst zeewier uit Ierland, Bretagne en Spanje. "Als we blijven groeien zoals we nu doen, dan zullen we op termijn moeten gaan kweken", aldus Sodderland.
Het Financieele Dagblad - Zeewierstart-up haalt miljoen op
Reageer
  • Deel
Druk af