De biologische bieten van een Australische boer zijn ontdekt door de kroonprins van Dubai, die het sap gebruikt voor zijn racepaarden.

In oktober reisde biologische groenteteler Sean Croft van Arahura Farms af naar Dubai, om op een beurs over verse groente en fruit zijn producten onder de aandacht te brengen. Bij thuiskomst ontving hij een e-mail van de kroonprins van Dubai. Spam, dacht Croft. Pas na een tweede e-mailbericht nam Croft het contact serieus: “Het was half technisch, dus ik stuurde een email en het bleek echt de kroonprins te zijn die een bietensapfabriek had gebouwd om sap voor zijn racepaarden te maken.”

Sinds een maand exporteert Arahura Farms iedere 10 dagen 20 ton bieten naar Dubai, die daar verwerkt worden tot bietensap. Dankzij het sap zou het zuurstofgehalte in het bloed van de paarden toenemen, wat de sportieve prestaties ten goede komt. Croft: “De prins was blijkbaar op een missie. Hij wilde dezelfde kwaliteit van dezelfde teler gedurende het hele jaar. Door het klimaat en onze manier van telen kunnen wij dit leveren. Het is voor ons niet moeilijk om aan de strikte voorwaarden van de prins te voldoen.”
WeeklyTimesNow - Crown jewels
Reageer
  • Deel
Druk af