Natuurlijke producten met simpele ingrediënten hebben de voorkeur van meer dan de helft van de consumenten in Australië. Dat blijkt uit marktonderzoek van Nielsen. De meeste Australiërs hebben een "back-to-basics mindset", aldus Nielsen. Bijna negen op de tien consumenten vermijden ingrediënten waarvan ze denken dat die ongezond zijn. Zes op de tien consumenten maken zich zorgen over het gezondheidseffect van 'kunstmatige ingrediënten'. Het meest vrezen ze antibiotica en hormonen in dierlijke producten, MSG (ve-tsin) en conserveringsmiddelen. Consumenten zeggen bereid te zijn meer te betalen voor producten waarvan ze denken dat ze gezond zijn.
AFN - Australians identify ingredients hate list | Australian Food News
Lees ook
-
18
+Een maand lang onbewerkt eten: minder buikvet en zware metalen 8 jul 2022
-
12
+‘Wie vaker boodschappen doet, eet meer vers’ 5 okt 2015
- 3 AH: samen weet je wat duurzaam is 26 mrt 2015
- 145 De kruidenier heeft het gedaan 24 feb 2014
- 4 Chinese varkens in het water: ‘geen gevaar voor de volksgezondheid’ 12 mrt 2013
- 12 2013: het internationale jaar van de Quinoa 9 jan 2013
- 14 EFSA verwijst GMO-studie Séralini naar de prullenbak 5 okt 2012
- 23 LEI: herkomst niet van belang bij koopbeslissing 3 apr 2012
- 50 Gelukkiger door rood vlees (of is het het gras?) 27 mrt 2012
- 31 Gezondheidswinst bij 25% prijsdaling AGF 20 feb 2012