Alexander Rinnooy Kan en Jaap Seidell stellen voor op scholen een warme lunch aan te bieden. Volgens voedingshoogleraar Seidell hoeft dat niet veel te kosten (€2 euro per dag) en heeft het grote gezondheidswinst: "Door een gezonde lunch aan te bieden, verbeteren de schoolprestaties en voorkom je overgewicht."

In De Volkskrant een aantal reacties. Voorstanders zien er een goede manier in om kinderen gezonder te laten eten, met meer groenten, fruit, vis en voedingsvezels en minder suiker, zout en verzadigde vetten. Schoolbestuurders krijgen het benauwd bij de organisatorische en logistieke aspecten. Voedingsdeskundigen zien het als een mogelijke (deel)oplossing - maar ook bewegen, aandacht voor tussendoortjes en smaaklessen dragen bij aan een gedragsverandering. Voor ouders kan een dergelijk initiatief veel druk wegnemen, zowel tijdsdruk als 'ik weet niet hoe ik mijn kind gezond moet laten eten'-druk.

Rinnooy Kan, D66-senator en verbonden aan het preventieprogramma 'Alles is gezondheid': "Ik wil bij partijen langs, in de hoop dat ze het opnemen in hun verkiezingsprogramma. Die worden nu gemaakt. Hopelijk komt dit plan in het volgende regeerakkoord."
de Volkskrant - Kinderen op school een warme lunch: goed idee? | Koken & Eten | de Volkskrant
Reageer
  • Deel
Druk af