Om consumenten te helpen bewustere keuzes te maken bij het kopen van voedingsmiddelen, lanceert Questionmark vandaag een nieuwe app. Hiermee kan de klant producten in de supermarkt scannen om daarmee direct informatie te krijgen over gezondheid en duurzaamheid van het product.

Uit onderzoek blijkt dat 65% van de Nederlanders graag bewuste keuzes wil maken, maar dat bestaande informatie hierover verwarrend is. “Bijna 85% van de Nederlanders vraagt om meer transparantie en eerlijkheid van producenten. We streven naar ‘radicale transparantie’ en we hopen met onze app de verduurzaming van productieketens te versnellen,” meldt Charlotte Linnebank van Questionmark.

De app heeft niet alleen als doel om consumenten te helpen bij het maken van bewuste keuzes, maar ook om producenten te motiveren om transparanter te zijn. Producten waarvan de complete informatie over ingrediënten en nutriënten beschikbaar is, krijgen als eerste een gezondheidsscore. Hierdoor hoopt Questionmark dat ook producenten een stap in de goede richting gaan zetten.

De app is vanaf vandaag te downloaden via: www.thequestionmark.org.
Questionmark - PERSBERICHT: Nieuwe app maakt het mogelijk om bewust gezond én duurzaam te eten - Questionmark
Reageer
  • Deel
Druk af