Restaurantpersoneel in de VS zou tekort schieten bij het informeren van klanten over de risico’s van ongaar vlees. Dat zegt een nieuw onderzoek. Amerikaanse restaurants zijn wettelijk verplicht om hun gasten te wijzen op de gevaren van ongaar rund- en kippenvlees. In de studie bestelden proefpersonen in 265 verschillende restaurants twee hamburgers: een well-done en een medium-rare. Vervolgens turfden ze of en noteerden ze hoe het restaurant hen inlichtte over de risico's. 25% van de restaurants wilde geen ongare hamburger verkopen aan de proefpersonen. Restaurants die dat wel deden, gaven in 77% van de gevallen onbetrouwbare informatie over de voedselveiligheid.
ScienceDaily
Lees ook
- 0 Voedingsindustrie succesvol tegen verplichte GMO-labelling 5 dec 2013
- 6 Amerika’s Polen in de land- en tuinbouw 27 okt 2013
- 0 First Lady start nieuwe campagne: Drink Up 14 sep 2013
- 0 VS: 36,5 miljoen dollar aan subsidie naar dode boeren 31 jul 2013
- 0 BSE risico Nederland officieel ‘verwaarloosbaar’ 4 jun 2013